Chili sin carne (vegansk)

Just nu på tåget till praktiken i Trelleborg. Bara denna och nästa vecka kvar, tiden går snabbt. 

I söndags kände jag ett sug efter chili sin carne, men då vi hade boeuf bourgignon kvar från i lördags fick det vänta till igår. Den här typen av rätter är simpla att göra utan animalier. Det finns också många olika varianter, med olika kryddor, grönsaker etc.

 
Ca 800g sojafärs
2 gula lökar
3/4 zucchini 
1-2 paket vita bönor
5 vitlöksklyftor
1/2 dl vetemjöl
2 paket krossade tomater alt färska
1/3 tub tomatpuré
1 dl vatten
Lite cayennepeppar
Lite paprikapulver 
Svartpeppar 
Sojasås (tex japansk)
Rapsolja till stekning

1 Ta fram en gryta, tex en i gjutjärn. Börja med att skära upp lök, vitlök och zucchini. Stek löken i rapsolja, lägg i färsen kort därefter.

2 Lägg i bönorna, zucchini, vitlök, mjöl, kryddor och vatten. Koka riset. 

3 Lägg i krossade tomater och tomatpuré samt sojasås och svartpeppar någon minut efter. Låt puttra några minuter. 

Smaklig spis!

/ Kristoffer