Lunch

Idag blev det toast med smörstekta och vitlökskryddade champinjoner, stekt ägg och en sallad av spenat, valnötter, päron och lite honung när jag gjorde lunch till oss. Hehe Stoffi la till en stackars tomatklyfta också. Så gott!
Imorse fick jag en smoothie av Stoff med spenat, äpple, kiwi, gurka, citron, apelsinjuice och vatten för att bota min förkylning. Imorgon har han lovat att jag får en smoothie med ingefära också (bortskämd tjej).
 
Hoppas ni har en fin kväll!
// Amanda
 

Fångad på Emporia

Efter ett besök hos farmor blev jag avsläppt utanför Emporia. Då jag gick över gatan såg jag en hord av människor komma från tågstationen, min första tanke var att det var en demonstration. För en sekund tänkte jag att det var ett evenemang på Malmö Arena. Men, jag hade glömt att det var mellandagsrea. Jag går in och möts redan vid ingången av en defekt karuselldörr, trodde jag. Den var helt enkelt fylld av människor. 
 
Väl inne på Emporia kom jag att tänka på Ullared. Ni som varit där vet att det är omöjligt att inte vara i vägen för någon. Dessutom har Emporia byggts för att kunden ska stanna så länge som möjligt, ungefär som IKEA. Varje gång jag är där går jag vilse, vilket är en av anledningarna till att det besöks sällan. Nåväl. Jag hittade inte det jag skulle och tog istället tåget till Triangeln. För att komma runt på ovanvåningen går man igenom H&M där jag hittade följande:
 
 
Insidan då?
 
 
Synd att de inte är specifika på sista frågan.
 
 
Bra initiativ av H&M som dock har långt kvar innan de kan anses vara i närheten av att etiketteras som gröna. Men ett steg i rätt riktning! 
 
Ska du på mellandagsrean? Varför inte rensa garderoben först?
 
/ Kristoffer 

Vegansk jul

I år har veganskt varit det stora temat på julmaten. Jag brukar använda detta recept när jag gör vegbullar från Jävligt gott men i år tog jag bort grädden och ägget och använde istället kikärtsspad och lite rapsolja. Så ca 600 g färs (vegansk), 2 vitlöksklyftor, 2 dl ströbröd, kikärtsspad från ett paket med kikärtor, salt, svartpeppar, 1 finhackad lök och en skvätt rapsolja. Sen är det bara att låta det stå lite (ca 10-15 min), forma till fina bullar och steka. Så gott! 
 
 
Det blev även veganska revbensspjäll av tofu men än så länge tycker jag inte att det var någon höjdare men stekte faktiskt på dem ytterligare på stekjärnet för att få lite yta så hoppas det blir bättre då.
 
 
Annars tycker jag det är jättegott med en sallad av grönkål, clementiner, picklade morötter, rödkål och äpplen.
 
 
God jul!!
/Amanda