Lunchlådan från söder

Igår såg vi filmen Lunchbox och mitt stora intresse för indisk mat gjorde att jag inte kunde motstå tanken på den kulinariska upplevelsen. Det var ett tag sedan nu och vid 23-tiden igår var det inte läge att laga mat. Däremot hittade jag massor av recept, men frågan är om det blir indiskt hela veckan.. Veckodagarna i alla fall.. 
 
Vi inledde med Dhal (daal) som det finns mängder av recept på, främst från södra Indien. Vi valde att köra enligt ICA:s recept med koriander och tomat som finns här. Gör vegansk: Byt till en växtbaserad yoghurt.
 
Oljan och kryddorna gottade sig i några minuter
 
 
Så så god, men också näringsrik och billig. Bra studentmat. Våga prova!
 
/ Kristoffer

Gröna tvålar och ekologisk rabatt

Igår var vi på Willys och tänkte än en gång utnyttja deras erbjudande om 25 % rabatt på utvalda ekologiska frukter och grönsaker. Detta gäller januari ut, passa på!
 
Vi hittade också bra produkter från urtekram för endast 19,90 kr. Ordinariepris för Schampo var 29,90 och 49,90 för duschgel, vissa affärer har dessutom ett högre pris. Vi köpte sex stycken och kunde därmed spara 160 kr. 
 
Produkterna är både djur- och naturvänliga samt bättre för huden än många andra produkter. För ett tag sedan märkte jag en tydlig skillnad då jag efter att ha använt neutrala produkter ett tag, bytade tillbaka till "vanlig duschgel" och huden direkt kändes irriterad, nästan som en allergisk reaktion. Numera använder jag endast neutrala produkter. Bättre för huden, kroppen, djuren och miljön. Även om det ordinarie priset är högre än många andra produkter är den dryg och i slutändan tror jag inte att prisskillnaden är så stor som man kan tro. 
 
 
/ Kristoffer

Kvällsrutiner

Hur mysigt är det inte att dricka en kopp te tillsammans innan man går och lägger sig? 
 
Mitt kvällste
 
Stoffis kvällste
 
Ha en mysig kväll allihop!
 
// Amanda