Björn Ferry avstår OS för klimatet

Skidskytten Björn Ferry avstår OS i Sydkorea för att han inte vill flyga. Han säger också att han kan avstå från att medverka i Vinterstudion om de inte blir mer klimatsmarta.

– Jag hade känt mig som en hycklare. Jag kan ju inte flyga till Sydkorea om jag samtidigt säger att jag ska bli fossilfri, säger han.

Tillsammans med sin fru har de bestämt att bli fossilfria år 2025. Omöjligt i praktiken, men går att komma nära. Vi måste fortfarande ha kläder, äta och dricka. Givetvis ett fantastiskt initativ ändå! Förutom flygresor sopsorteras det, maten har blivit vegetariskt och pensionssparandet är numer hållbart.

Pensionsspara är det nog många som gör, men kanske inte lika många som tänker på var räntan kommer ifrån och hur pengarna faktiskt sparas. Det är många företag bakom som inte alla är ärliga och framtidsvänliga som kan gynnas. Har du koll på din?

/ Kristoffer

100kr/vecka på mat?

I förrgår hörde jag talas om en utmaning. Den handlar om att endast handla mat för 100kr/vecka. Istället ska det vi har hemma användas. Själv gillar jag att köpa på mig stapelvaror som håller för att ha hemma.

Av egen erfarenhet ökar det kreativiteten i köket då nya kombinationer kan genomföras. Men det kan också vara något simpelt. Vi har ju trots allt köpt varorna en gång och vill därför äta det? Kolla gärna igenom kyl, frys och skafferi innan nästa shopping. Det kanske ligger något gott där?

Summan behöver inte vara just 100kr, den kan likväl vara 200kr. Tanken är att den ska vara långt under den summa vi vanligtvis lägger på mat. 

/ Kristoffer

Den 24 november - Pälsfria fredagen!

Vad är det för en dag idag? Den 24 november?? Ja! Black friday?? Ja jo men lite uttjatat... något som inte är lika uttjatat är att det är Pälsfria fredagen 2017!!!  Idag ska vi tänka på de djur som dödas för sin päls helt i onödan. Hur uppmärksammas då detta runt om i landet? Jo, i till exempel Malmö hålls en manifestation på Triangeln kl. 17, på Klaipedaplatsen i Karlskrona hålls en ljusmanifestation för alla de djur som dödas för sin päls från kl. 16 och i morgon delar Djurens rätt ut informationsmaterial på stan i Halmstad kl. 12-14. På måndag arrangerar Djurens rätt en gratis visning av filmen ”Under pälsen” på Elsas kulturhus kl. 18.30. Läs mer om Pälsfria fredagen och vad som händer runt om i landet på Djurens rätts hemsida! 
 
 
Bildresultat för hjärta
Vi ska även tänka på alla de djur som far illa, transporteras långa sträckor utan mat och vatten runt om i Europa och krama våra pälsklingar lite extra idag.
 
Trevlig helg!
/ Amanda