Vegansk pannbiff med svampsås och kokt potatis

Efter besöket på Fritidsbaren förra veckan blev vi sugna på att göra klassisk husmanskost och beslöt oss igår för att göra pannbiff med svampsås, kokt potatis samt goda tillbehör som saltgurka och rårörda lingon. 
 
Tidigare under söndagen gick vi en runda på Söderåsen. Alltid lika mysigt och fint!
 
 
Biffarna gjorde Julia och använde Anammas formbara färs, sedan är det bara att krydda efter smak. Dessa kryddades med salt, svart- och vitpeppar, Maggi Hot (flytande buljong) och vitlök. Ägg, kikärtsspad, vetemjöl, ströbröd etc. behövs ej! Forma färsen som du vill och stek sedan i oliv- eller rapsolja. 
 
Svampsåsen gjorde Amanda på Oatly iMat, gul lök, champinjoner, svartpeppar, sriracha, vitlök, soya, lite vetemjöl, salt, franska örter samt olivolja. Stek upp löken och champinjonerna i olja och tillsätt sedan resten. 
 
I salladen hade vi grönsallad, gurka, tomat, pumpafrön, salt, saft från 1/2 citron, färsk rosmarin från vår lilla odling på balkongen, olivolja och balsamico. 
 
--
 
Klassisk husmanskost helt vegansk med lägre klimatpåverkan. Dessutom mer hälsosam och fantastiskt god. Godare än motsvarande rätt med animalier? Varför inte prova? Att laga vegansk mat är inte svårt!
 
/ Kristoffer

Fritidsbaren i Ystad

Häromdagen var vi på utflykt och var bland annat i Ystad och käkade då lunch på Fritidsbaren som ligger precis vid stranden.
 
Där beställde vi veganska biffar med sås, potatis, lingon etc. Så gott!
 
Fräscht och gott, men kunde varit mer kryddat. 
 
Eftersom wienerbröden är den stora anledningen till vallfärden dit kunde vi inte hålla oss från att prova en till kaffet.
 
 
Även dessa var goda, t.o.m. Amanda som inte gillar bakverk/kakor särskilt mycket ansåg att de var helt fantastiska. 
 
 
/ Kristoffer