Skördefest 2017

Denna helg är det skördefest i stadsparken i Lund. Igår gick vi en runda och tittade på utställningarna som hade bland annat marmelad/sylt, grönsaker/frukt, bär, chili och andra lokala delikatesser. Allt på marknaden kom från närområdet, det mesta från Lund men också från övriga skåne. 
 
 
Vi provade flera olika sorters chili, den ena starkare än den andra. Vi hittade en favorit i rostad habanero som inte var alltför stark men oerhört smakrik. Lokalt producerad och ekologisk! Vi hittade också ekologisk mangold och vitlök som vi ska prova i veckan. 
 
 
Lunds kommun var också på plats och serverade skolmat. Den har förändrats mycket sen vi gick i grundskolan och igår fick vi smaka på vegetarisk taco gjord på bovete, broccoli, lök och andra grönsaker tillsammans med ingefära och andra kryddor. Så gott! Här fick vi lite inspiration för kommande tacokvällar. 
 
 
Jag köpte även en havtornsjuice som kommer att drickas kommande veckor. Så god! Dessutom köpte Amanda en fin höstbukett. 
 
 
I parken kunde vi även hälsa på djur, kor och grisar. De två korna som stod där skulle egentligen gått till slakt, men får nu leva i frid istället. En annan organisation som heter Djurens fristad Lund tog hand om åtta får som även de skulle gått till slakt. Nu tas de omhand av volontärer. "Inte din mjölk" står det på staketet, vilket fler borde följa. Människan har inget behov av komjölk. Det är något som indoktrinerats från tidig ålder i mellanmjölkens land, men ökar istället risken för osteoporosis (benskörhet), hjärt- och kärlsjukdomar m.m. och är tänkt att vara för kalven, inte människan. Vi har vår egen mjölk som är det mest näringsrika vi kan få i oss. När vi slutat amma, finns andra källor till näring. 
 
 
En mysig dag i parken där vi även åt en indisk gryta gjord på kikärtor. Den kommer vi göra hemma nån gång!
 
Ha en bra söndag!
 
/ Kristoffer