Broccolisoppa och fredag

Igår satt både jag och Stoff och skrev på våra examensarbeten som ska vara klara nu i slutet av maj (hjälp!). Efter det träffade jag Julia och vi gick en runda vid dammarna vid Källby avloppsreningsverk i Lund, det märks verkligen att våren är här nu. Sen blev det vegansk broccolisoppa med vitlöksbröd som Stoff hade lagat och vi hade köpt inlagda vitlösklyftor och soltorkade tomater att ha som tillbehör. Så gott!! De som säger att soppa är tråkigt borde verkligen testa denna kombo (recept nedan).
 
 
Recept (4 portioner)
 Soppa:
  • 500 g broccoli
  • 350 g fryst spenat
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 2 dl Oatly iMat
  • 2 tärningar grönsaksbuljong från Kung Markatta
  • Salt, vitpeppar, svartpeppar
Vitlöksbröd:
  • Rapsolja
  • Vetebaguette från Ica
  • Färsk rosmarin (en kvist)
  • Five peppers från Santa Maria
  • 5 vitlöksklyftor
 
Dela broccolin i bitar och tina spenaten. Koka upp vatten, iMat, och buljongtärningarna i en kastrull. Tillsätt broccoli, spenat och vitlöksklyftor och låt sedan sjuda i ca 15 min. Mixa soppa slät och smaka av med salt och peppar och alternativt lite chili eller någon annan passande krydda. Sätt ugnen på 225°. Blanda kryddorna och oljan till vitlöksbrödet i en liten skål. Skär upp brödet i bitar, pensla med oljan och kryddorna och värm i ugnen i ca 8 min.  Klart!!
 
 
 
 
Lycka till med era soppor!
// Amanda
#1 - - Anonym:

Ser supergott ut, vilka mästerkockar:- ) blev ni inspirerade av tilltugg i torsdags, inlagd vitlök och soltorkade tomater, är ju så gott! Ska testa denna soppa snarast