Aloo gobi - indisk gryta presenterad av Lotta Lundgren från historieätarna

I fredags lagade vi Aloo gabi, vilket är en indisk blomkålsgryta som ingår i Coops projekt där fyra personer ska äta för 80kr. Kostade rätten 80kr? Det beror på. Vilka kryddor finns hemma? Är vissa av produkterna nedsatta denna vecka? Vi som vill välja så mycket ekologiskt som möjligt, är priset detsamma då eller räknas 80kr för konventionella varor?
 
Nåväl. Vi handlade hem för att kunna göra receptet för 8 personer och hamnade på cirka 100kr/4 pers. Helt OK. Det beror helt enkelt på vad som finns hemma och vilka varor som väljs. 
 
Hur var rätten då? Fantastiskt god.
 
 
Det enda vi reagerade på var tillagningstiden som sattes till 25 minuter. Skulle nog säga att det var närmare 35-40 min, men vad gör det? Vi lägger alldeles för lite tid i köket numera, samtidigt som tiden i vardagsrummet framför TV:n ständigt ökar. Idag spenderar vi i genomsnitt 15 minuter/dag i köket, hur är det möjligt? 
 
 
Grytan serverades med jasminris och ruccola. Till maten drack jag en ale beställd via Systembolaget från Sibbarps Husbryggeri i Malmö. God! 
 
Receptet hittar ni här!
Filmen från Coop hittar ni här!
 
Vi gjorde som sagt för 8 personer, men vi hade inget socker eller smör och endast en förpackning kikärtor.
Våga prova!
 
/ Kristoffer