Tillbaka

Nu har vi kommit hem efter en vecka på Sicilien, där vi har njutit av värmen, vinet och den italienska naturen. Det var tre år sedan vi reste bara vi och efter en sommar där vi knappt setts har det varit lyxigt att spendera varenda minut med varandra. Vi har förutom sol och bad, även varit vid vulkanen Etna som är europas största aktiva vulkan. Så läskigt, men samtidigt en häftig upplevelse vi aldrig kommer att glömma. Det senaste utbrottet var i maj i år. 
 
 
Vi var också och snorklade vid Isola Bella (den vackra ön).
 
Uppe på bergen ligger staden Taormina som är den finaste staden jag varit i. Kan verkligen rekommenderas.
Google gärna på Taormina för fler bilder. Så fint där! 
 
Under de senaste åren har vi ändrat hur vi ser på konsumtion och försöker vara kritiska inför varje köp, men just resor är svårt. Klart vi känner att samvetet säger ifrån samtidigt som vi vill unna oss en semester tillsammans. Vår resa har varit fantastisk, men vi vet att våra val påverkar vår miljö och framtid, vilket är viktigt att tänka på. Det är också otroligt många flygplan i luften hela tiden som transporterar olika varor och 2-3 t-shirts från Bangladesh kan ha större påverkan. Våra dagliga vanor har även de en större påverkan i längden. 
 
Jag tycker detta är jättesvårt. Till skillnad från exempelvis mat där den mest miljösmarta maten oftast är den bästa för hälsan. Vi lever bara en gång och ska inte känna att vi inte kan unna oss upplevelser, men vi måste också tänka på hur vi kan "kompensera" för våra handlingar. 
 
/ Kristoffer