Vegansk pannbiff med svampsås och kokt potatis
Efter besöket på Fritidsbaren förra veckan blev vi sugna på att göra klassisk husmanskost och beslöt oss igår för att göra pannbiff med svampsås, kokt potatis samt goda tillbehör som saltgurka och rårörda lingon.
Tidigare under söndagen gick vi en runda på Söderåsen. Alltid lika mysigt och fint!
Biffarna gjorde Julia och använde Anammas formbara färs, sedan är det bara att krydda efter smak. Dessa kryddades med salt, svart- och vitpeppar, Maggi Hot (flytande buljong) och vitlök. Ägg, kikärtsspad, vetemjöl, ströbröd etc. behövs ej! Forma färsen som du vill och stek sedan i oliv- eller rapsolja.
Svampsåsen gjorde Amanda på Oatly iMat, gul lök, champinjoner, svartpeppar, sriracha, vitlök, soya, lite vetemjöl, salt, franska örter samt olivolja. Stek upp löken och champinjonerna i olja och tillsätt sedan resten.
I salladen hade vi grönsallad, gurka, tomat, pumpafrön, salt, saft från 1/2 citron, färsk rosmarin från vår lilla odling på balkongen, olivolja och balsamico.
--
Klassisk husmanskost helt vegansk med lägre klimatpåverkan. Dessutom mer hälsosam och fantastiskt god. Godare än motsvarande rätt med animalier? Varför inte prova? Att laga vegansk mat är inte svårt!
/ Kristoffer
Åh det måste jag prova! svampsås lät gott, trots att jag inte gillar svamp egentligen. Men är sugen på något "rejälare" nu när det börjar bli kallt igen.