Halloumi-stroganoff
Tänkte tipsa om ett recept från Coop på en vegetarisk stroganoff som vi åt hos Kristoffers mamma sist! Vi bytte ut de röda linserna mot finhackad blomkål och hoppade sockret.
Halloumi-stroganoff

4 portioner:
- 1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta) / blomkål
- 200 g halloumi
- 2 morötter
- 1 gul lök
- rapsolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl passerade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk socker
- salt och peppar
-
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
-
Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.
- Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, vinäger, timjan och ev socker. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och en blandad sallad.

// Amanda
Åh vad gott det ser ut :D