God karma av Korma
Igår lagade jag den indiska rätten Korma med bland annat kokos, russin och blomkål. Denna gång hade jag även i halloumi. Detta är en de godaste indiska rätterna vi vet!
Recept för 8 portioner:
2 gula lökar
1 blomkålshuvud
2 halloumi à 200g
2 tsk kardemumma
2 tsk spiskummin
1 dl russin
2 msk gurkmeja
3 dl vatten
3 dl grädde alt matlagningsgrädde
4 dl mandelmjöl (vetemjöl funkar också fint)
3 dl riven kokos
8 dl mild yoghurt
Lite salt
Lite koriander alt en kruka färsk
Ev 1 tsk muscovadosocker
1 Skala och hacka löken. Skär blomkålen i små buketter.
2 Stek upp löken och halloumin med kardemumma och spiskummin. Tillsätt blomkål, russin, gurkmeja, salt och ev socker. Rör om och låt stå 7-8 min. Under tiden - koka upp ris.
3 Blanda ned vatten, grädde, mjöl och kokos och låt puttra i 4-5 min.
4 Rör ned yoghurten och koriander och låt stå ytterligare 8-10 min.
Smaklig spis!
Igår på dagen var jag iväg med skolan. Vi var på en huvudförhandling där mark- och miljödomstolen var inblandade. Mycket intressant och givande att sitta med i ett verkligt fall.
/ Kristoffer