Nutrilett - för viktökning?

Igår var vi på Coop vid Mobilia i Lund där jag såg följande:
 
 
Ett smart val för viktnedgång? Enligt framsidan marknadsförs produkten genom "Calorie control", "High in protein" samt "High in fiber", men vad innehåller den egentligen?
 
Första ingrediensen i denna "smarta" produkt (och därmed den det finns mest av) är mjölk, som ju har flera bieffekter. Sen rullar det på med socker i olika former. Den innehåller även solrosolja som innehåller stora mängder omega6 som är inflammationsfrämjande, något som brukar finnas i exempelvis matolja. Bör inte intas mer än 1/3 relativt med omega3. Finns även ofta i margarin som inte bör konsumeras alls. Sen kommer aromer och då kan det vara precis vad som helst, från djur, växter, syntetiskt m.m. Mycket tveksamma ingredienser överlag. 
 
 
Totalt innehåller en bar (58g) 13g socker och 22g/100g. Det innebär att mer än en femtedel av produkten är tillsatt socker, vilket ju ökar risken för viktökning, men även för cancer. Sen är en rad mineraler/vitaminer tillsatta som människan är bra på att ta upp, eller?
 
Hur kan denna produkt säljas med syftet att konsumenten ska gå ned i vikt? 
 
Förra veckan skrev jag om kalorier, hur företag marknadsför sina produkter samt samhällets stereotyper. Även tidigare har vi skrivit om hur bantningsprodukter säljs som hälsosamma samtidigt som de innehåller ämnen som innebär raka motsatsen. Exempelvis om Modifast som säljs på apoteket, samt om en stor undersökning med flera olika produkter
 
Detta är ett typexempel på hur företag marknadsför sin produkt som hälsosam, nästan enbart baserat på kalorier, när motsatsen är tydlig. Byts en eller två måltider om dagen ut mot dessa innebär det alltså en ökad risk för viktökning, cancer, diabetes m.m. Antalet kalorier spelar ingen roll.. Så irriterande att företag vilseleder konsumenter.
 
Har sagt det innan. Detta är godis och bör säljas som det. 
 
/ Kristoffer