Boeuf Bourguignon

För någon helg sedan gjorde vi en vegansk Boeuf Bourguignon, vilket kan vara den rätt vi lagat med svårast namn att både uttala och stava. Men själva rätten är fantastiskt god. Vi tog receptet från Jävligt gott och gjorde sedan detta med liknande ingredienser. 
 
För 4-5 personer:
 
Två paket Oumph Pulled
Ca 1 dl rödvin
6-7 dl vatten
2 buljongtärningar (grönsak)
1 msk soja
ca 4 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
4 gula lökar
6 schalottenlökar
2 stora morötter alt 3 mindre
2 tsk muscovadosocker
2 paprikor (en röd, en grön)
Timjan och persilja efter smak
salt
kryddpeppar
 
Ta fram en gryta, förslagsvis en i gjutgärn om du har. Stek Oumphen i oliv- eller rapsolja. Tillsätt sedan mjöl, timjan och tomatpuré och blanda. Direkt efter blandningen läggs salt, kryddpeppar, vin, socker, soja, vatten och buljong i, därefter ska det koka under lock i 1,5 timme (enligt originalrecept). Vi lät det ligga och puttra i cirka 15 minuter. Under tiden kan du skära morötterna, paprikorna och löken och sedan lägga i dessa. För lite extra sting kan du även lägga i 3-4 vitlöksklyftor. Låt det sedan stå i cirka 30 minuter på svag värme, typ 2/6. Har du tiden blir resultatet säkert ännu bättre om du kan låta det stå 1 - 1 1/2 timme.  
 
 
Smaka sedan av med salt, peppar och tillsätt persilja (inte nödvändigt). Vi hade inte persilja. 
 
Servera med en stor sallad och potatis. Vi valde potatisgratäng denna gång men det fungerar lika bra med kokt eller grillad i ugn.
 
En perfekt fredagsmiddag? 
 
/ Kristoffer