Dags att byta ut tandborsten?

För ett tag sedan skrev vi om Humble Brush, tandborsten som består av Bambu. Nu verkar det som att den är på gång ut i de stora butikerna, då bland annat Coop och ICA kommer att inneha den i sitt sortiment inom kort. Redan nu finns borsten i vissa ICA Maxi butiker. År 2015 och 2016 fick tandborsten utmärkelsen bästa produkt och för varje såld tandborste donerar företaget en tandborste till ett barn i behov av munvård.
 
Varför Bambu?
 
Bambu är en av de snabbast växande växterna på Jorden och dessutom naturligt antibakteriell vilket innebär att det sällan används några bekämpningsmedel. Idag tillverkas de flesta tandborstar av plast som inte bryts ned (det tar lååång tid), Humble Brush består istället av biologiskt nedbrytbart material.
 
Precis som vanliga tandborstar rekommenderas ett byte var tredje månad. 
 
I dagarna kommer jag köpa en och se hur det känns. Har alltid borstat med tandborstar av plast, vilket inte känns bra. Hoppas detta kan vara en lösning. 
 
På tal om munvård, har länge funderat på att borsta tänderna med kokosolja. Det blir nog av inom kort, känner dock att jag måste läsa på lite först!
 
/ Kristoffer