Förstörda smaklökar

Ju billigare det är, desto sämre för oss. Så är det oftast. Billig industrimat med massor av tillsatser, "naturliga aromer" i glass kan vara aromer från något helt annat än exempelvis jordgubbar. Kopplar man ifrån sig den naturliga smaken, känner man till slut inte igen den. Så var det säkerligen för Aftonbladets testpanel när de undersökte årets glassar. Det är säkert så för många andra också, vem kan idag ärligt talat säga hur något ska smaka? 
 
I USA 2013 kom det exempelvis fram att ”naturlig arom” i vaniljglass inte var arom från vanilj, istället kom det från bävern(!) och dess analkörtlar, närmare bestämt det sekret som utsöndras därifrån.
 
I Aftonbladets test hamnade den bästa glassen sist och de fejkade glassarna tog hem de första placeringarna. Läs mer här
 
Äkta vara publicerade i dagarna ett inlägg på deras facebooksida om ett test de utförde på hur två glassar smälter. Kolla in videon nedan. Se hela och ni får även se vad de olika glassarna faktiskt innehåller! 
 
/ Kristoffer