Zucchinilasagne
God lasagne med zucchiniskivor (istället för lasagneplattor) med vegofärs.
Zucchinilasagne - 4 port
- ca 600 g vegofärs
- 2 gula lökar
- 3 rivna morötter
- 2 vitlöksklyftor
- salt, peppar, paprikakrydda, ramslök (och färska kryddor att garnera med)
- 2 msk tomatpuré
- 2 paket krossade tomater (á 500 g)
- 1 stor zucchini eller 1,5 om den är mindre
- riven eller skivad ost, mängd efter smak
Gör så här:
Börja med att skära zucchinin i tunna skivor med en osthyvel. Lägg sedan skivorna på en ren kökshanduk (för att bli av med vätska) och strö lite salt över. Sätt ugnen på 200 °C och stek färsen med lök i smör eller olja. Pressa i vitlök och krydda efter smak. Tillsätt rivna morötter, tomatpuré och krossade tomater.
Häll olivolja i en ugnssäker form och börja med ett lager zucchini och varva sedan zucchini och färs. Avsluta med ett lager färs och strö över osten. Grädda i ca 20 minuter tills den fått färg. Servera med sallad och en klick Cremé Fraiche.
/ Amanda