Zucchinilasagne

God lasagne med zucchiniskivor (istället för lasagneplattor) med vegofärs.
 
Zucchinilasagne - 4 port
 
  • ca 600 g vegofärs
  • 2 gula lökar
  • 3 rivna morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar, paprikakrydda, ramslök (och färska kryddor att garnera med)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 paket krossade tomater (á 500 g)
  • 1 stor zucchini eller 1,5 om den är mindre
  • riven eller skivad ost, mängd efter smak

 

 

 Gör så här:

Börja med att skära zucchinin i tunna skivor med en osthyvel. Lägg sedan skivorna på en ren kökshanduk (för att bli av med vätska) och strö lite salt över. Sätt ugnen på 200 °C och stek färsen med lök i smör eller olja. Pressa i vitlök och krydda efter smak. Tillsätt rivna morötter, tomatpuré och krossade tomater. 

Häll olivolja i en ugnssäker form och börja med ett lager zucchini och varva sedan zucchini och färs. Avsluta med ett lager färs och strö över osten. Grädda i ca 20 minuter tills den fått färg. Servera med sallad och en klick Cremé Fraiche.

 

 

 / Amanda