Helgfrukost och söndag

Idag har varit en väldigt lugn dag men igår var jag och K på utflykt. Vi skulle äta lunch på Bäckaskogs slott, besöka en matmässa i Vellinge och kolla in en ekobutik i Veberöd. Slutade dock med att vi missade matmässan på Vellingeblomman, hittade inte ekogården som vi ville besöka och hoppade Bäckaskog men blev en väldigt rolig dag ändå. Vi köpte en hylla, hallon och kryddor till balkongen (marockansk mynta, slätbladig persilja, kryddtimjan och oregano) på Vellingeblomman vilket inte var helt fel. Det kommer bilder på balkongen längre fram!

 

Idag har jag diskat, skapat denna bloggen och gått en runda men till frukost blev det jordgubbar och scones med gojibär och valnötter.

 
 

RECEPT

 

Blanda 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt, mortlade valnötter och en nypa gojibär (volym efter smak) i en bunke. Smält 25 g smör och tillsätt 1 dl mjölk och rör ihop samtliga ingredienser till en kladdig deg. Klicka sedan ut 2 kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250°C. Tänk på att använda ekologiska ingredienser för miljön och för bästa smak!

 

 Hoppas ni har haft en mysig helg!
// Amanda